novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


Кучећи хит
Песма коју само пси могу да чују док је људско чуло слуха не препознаје, налази се на првом месту најпродаванијих компакт-дискова на Новом Зеланду. Сингл под називом „A Very Silent Night” снимљен је за новозеландско друштво за заштиту животиња, а сав приход од продаје намењен је поменутом друштву. Чим је објављен компакт-диск, такорећи преко ноћи плануло је шест хиљада примерака и тако сакупљено дванаест хиљада евра. Власници паса пуштају музику својим љубимцима који су без сумње врло задовољни новим хитом.


Ускачи!
Кад је баритон Пол Велан дошао у „Колисеум театар” у Лондону да чује Доницетијеву оперу „Лучија од Ламермура”, није знао шта му се спрема. Мирно је сео на своје место у првом реду. Те вечери његов колега Клајв Бејли наступао је болестан. Већ после десетак минута осетио је да има високу температуру и да га грло неподношљиво боли. Некако је издржао до краја првог чина. А онда су брже-боље позвали Пола да изађе на сцену и замени колегу. Оно што је посебно занимљиво јесте да Пол није знао текст који је требало да отпева, па је Клајв заузео место шаптача и говорио му текст.


Пензионерски угриз
Један љутити пензионер из италијанског града Астија недавно је тако снажно ујео свог комшију да му је одгризао парче носа! Догодило се то испред њихове зграде у насељу Сан Роко. Док се пензионер полако припремао да паркира своја кола, на његово место изненада је „улетео” сусед. Почела је бучна и жучна расправа. Изнервирани пензионер пришао је неувиђавном комшији и снажно га угризао за нос.


Доста jе било!
Сукоби између непушача и пушача све су жешћи. Ових дана у немачком граду Билефелду један заљубљени пар седео је у ресторану. Човек је гледао како његова вереница пали ко зна коју цигарету по реду. Покушао је да је убеди да је попушила већ много цигарета, али, она га није послушала. Љутит, зграбио је са зида уређај за гашење пожара и попрскао девојку од главе до пете. Схвативши да је претерала, те да има посла с веома необичним човеком кога до тада као да није познавала, покушала је да га смири. Пошто није успела, позвала је полицију. Човек је викао и вређао девојку и пред полицајцима, говорећи о њеном опасном пушачком пороку, па су му за сваки случај ипак ставили лисице на руке и одвели у станицу полиције.


Нова сликарска четкица
На ликовни конкурс „Арчибалд прајз” у Сиднеју, у Аустралији, стигао је недавно и рад извесног Тима Печа. Реч је о аутопортрету урађеном заиста необичном четкицом. Наиме, уместо четкице, уметник је аутопортрет насликао сопственим - пенисом! Печ је изјавио да је своју „четку” умакао у боју и тако сликао. Иначе, овај рад представља потпуно нагог господина Тима с цилиндром испред штафелаја који му скрива управо део тела којим је насликао слику.


Илустровао Игор Лазин

Корак назад