novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


Хоћу твоје место!
У селу Кабаровск, на истоку Русије, младунче амурског тигра угледало је кућицу за псе и одлучило да истера власника и да се на силу усели. Пас који је безбрижно живео у тој кућици није желео да пристане на тако нешто. Борио се да спасе свој дом. Напослетку, тигар га је убио. Затим је, како пише руска новинска агенција Итар-Тас, ушао у кућицу и мирно заспао. Кад су домаћини изашли напоље и видели да у кућици уместо њихове куце лежи тигар, веома су се изненадили. Одмах су позвали ветеринара. Иначе, амурски тигрови су врста животиња која је стално на нишану ловокрадица и прети им истребљење - верује се да их је остало још само пет стотина.


Певај уназад
Реч је о видео-споту за песму „The Scientist” британске рок групе „Coldplay”: читава радња тог кратког филма одиграва се уназад. Почиње од краја и иде ка почетку... Занимљиво је да је певач Крис Мартин (познат и као муж глумице Гвинет Палтроу), целу песму отпевао уназад, а сви догађаји у филму измонтирани су уз помоћ рачунарске анимације и све се дешава унатрашке.


Где ли ми је кључ?
У Енглеској, на једној забави, студент Крис Фостер мало више је попио. Пријатељи су схватили да би било најбоље да га одведу кући и ставе у кревет. Али, никако нису могли да нађу кључ. Вероватно у знак протеста, Крис је прогутао кључ јер није желео да напусти забаву. Онда је све заборавио. Међутим, почели су болови у желуцу! Тек у болници, кад је на рендгенском снимку угледао кључ од стана, Крис се свега сетио...


Казна с попустом
Један тридесетогодишњи Италијан из Катаније смислио је како да дође до новца. Набавио је полицијско одело, купио пластични пиштољ и на кућном рачунару одштампао велики број признаница за наплаћене саобраћајне казне. Потом је узео палицу за заустављање возила и кренуо на „посао”: заустављао је све који су возили брже него што је прописано, а кад би возачи стали, давао им је попуст на казну за прекорачење брзине. А онда су га приметиле „колеге” из саобраћајне полиције. Осим поменутог пиштоља од пластике, у џепу „саобраћајца” нађено је више од педесет попуњених признаница.


Течај завођења
Поводом Дана заљубљених у италијанском граду Виченци одржан је необичан течај - „Течај завођења”. Сваког дана полазници су имали седам напорних часова. Циљ је био да се изучи вештина завођења и да се победи страх од љубавног неуспеха.
У средишту пажње ипак је била уметност завођења, односно учење разних техника упознавања и прилажења. Течај се одржавао у хотелу „Тијеполо” и полазника је било више него што су се организатори надали.


Илустровао Андреј Војковић

Корак назад