novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


Божанство, помагај!
Да би разрешио судску парницу око власништва земљишта, један индијски судија призвао је у судницу као сведоке хиндуистичка божанства Раму и Хануман. Парница траје већ двадесет година јер се још нико није појавио на суђењу. Узалуд је суд слао позиве, сваки пут би се испоставило да је адреса непотпуна. Судија је чак објавио и оглас у новинама. Наиме, један браман тражи да му се врати земљиште где се некада налазио храм Раме и Ханумана. Због тога је судија тражио да се Рама и Хануман појаве као сведоци на суду.


Шест милиона писама
Сваке године бар 6.000.000 девојчица и дечака пошаље писмо на адресу Деда-Мраза. Разуме се, многа писма деца не однесу на пошту, па се верује да их је заправо много више. Чини се да су ипак најревноснији мали Французи: они сваког децембра однесу на пошту бар 1.200.000 писама која су упућена Деда-Мразу. Поште појединих земаља не бацају та писма у кош, већ одговарају деци посебним честиткама с ликом Деда-Мраза.


Сломљен зуб
Изричући пресуду Патриши Дон Симонс, тридесетпетогодишњој службеници из Гринзбороа у Северној Каролини, оптуженој због преваре, судија јој се обратио следећим речима:
- Условно вас кажњавам на три године, зато пазите како једете.
А шта се догодило и како је Патриша Дон Симонс доспела на оптуженичку клупу? Рекло би се случајно. Наиме, против ње је, не знајући да не постоји тужба, подигао противтужбу шеф ресторана „Вестерн сизлин стејк хаус”. Госпођа Симонс напала га је у ресторану пуном гостију тврдећи да је сломила зуб док је јела хамбургер. Показујући пред свима сломљен предњи зуб, захтевала је новчану одштету. Како је шеф ресторана то одбио истичући изузетан квалитет намирница које се користе, Патриша Дон Симонс му је запретила судом. Да би заштитио углед ресторана, он је одмах узвратио да ће поднети противтужбу.
Кад је после неколико дана то и званично учинио, сазнао је да тужба не постоји. Он је одахнуо, али службеници правосудних органа спровели су истрагу и открили да је Патриша Дон Симонс преварант. Неколико дана пре тога она је у два ресторана брзе хране тврдила да је сломила зуб док је јела хамбургер и узела је новац као одштету.
Ко зна кад сломљен зуб морала је одмах после суђења да поправи.
Због необичног разлога дотични господин позван је да мало опширније образложи навод.
- Обишао сам целу земљу сељакајући се из града у град како бих заметнуо траг, али моја упорна бивша брачна сапутница увек ме нађе. Кад год зазвони телефон, ја претрнем од страха. Тако је већ четири године - рекао је очајним гласом. Захтев му је одобрен.


У школу идем и мобилни носим
У земљама Европске уније чак осамдесет одсто ученика нижих разреда основних школа има мобилни телефон. То показују најновија статистичка истраживања која се тичу телефоније и понашања најмлађих. Утврђено је такође да четрдесет одсто малишана и у школу носи мобилни телефон, за случај да их неко позове. Статистичари на крају наводе и ово: од све деце, мобилни телефон највише користе мали Италијани. Њихови рачуни износе у просеку педесет евра месечно.


Удавача
Једна двадесетшестогодишња жена ухапшена је почетком децембра у Флориди, САД, јер се сазнало да се удала бар десет пута и то искључиво за мушкарце који су на тај начин желели да постану држављани САД. Да би могли њоме да се ожене, она је од свих младожења унапред тражила велику суму долара. Међутим, никада се није разводила... Тако је њена превара и откривена. Нажалост, опљачкани мужеви нису постали држављани САД. Занимљиво је да је дама својевремено такође дошла у САД као избеглица, будући да је рођена на Куби.


Никада не зови Буша!
У намери да се нашали, један шеснаестогодишњи младић са Исланда уз помоћ школских другова дошао је до телефона Беле куће у Вашингтону. После неколико покушаја успео је да добије западно крило Беле куће где се налази Овални кабинет, радна соба председника САД. На телефонској вези била је секретарица председника Буша. Младић се представио као председник Исланда и обавестио је да жели да разговара с председником. Секретарица му је рекла да остане на вези. Минут касније на врата стана младићевих родитеља на Исланду зазвонила је полиција...


Илустровао Андреј Војковић

Корак назад