novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


Мама чудно вози
Један осмогодишњак из Ванкувера позвао је мобилним телефоном полицију док је с три године млађим братом седео на задњем седишту аутомобила који је возила њихова пијана мајка. Дечак је неколико пута звао полицију, али му они нису веровали. Напослетку је наишао на дежурног полицајца и рекао му:
- Мама чудно вози, помозите нам!
Полиција је одмах кренула у потрагу. Успела је да стигне њихов аутомобил управо кад се мајка зауставила испред ватрогасног дома рекавши да се не осећа добро. Полицајци су је, међутим, ухапсили будући да је била трештена пијана.


Примадона!
Назвати шефа на послу примадоном, опасно је, односно - законски кажњиво. Тако бар каже италијански закон. Наиме, недавно је суд у Сиракузи (Италија) осудио једног лекара који је шефа одељења где је запослен назвао - примадоном. Суд га је због увреде части осудио на новчану казну од 1350 евра уз додатак свих судских трошкова. Иначе, примадона (од италијанске речи primadonna - прва жена) јесте израз којим се означава главна певачица у оперском ансамблу. Уколико је реч о иронији, примадона је израз за врло осетљиву, крајње увредљиву особу. Очигледно да је лекар погодио у слабу тачку будући да је увређени шеф одмах поднео тужбу против њега.


Живот с роботом
Љубав, секс, па чак и брак с роботом, постаће неизбежни! И то не у далекој будућности, већ наредних педесетак година. Није реч о теми неког научнофантастичног књижевног дела, већ је та тврдња исход истраживања професора Давида Левија са Универзитета у Мастрихту (Холандија). Између осталог, професор предвиђа интимне односе с вештачким партнерима будући да ће роботи попримити човеколика обличја, као и животне функције. За свој научни рад који се бави управо овом темом, професор Леви награђен је највишим холандским научним признањима.


Прљави Хари - пецарош
Жена је била неумољива. Тог дана, средином октобра, неопозиво је одбила да поново очисти пастрмке које је њен супруг уловио у реци недалеко од Гросета у Италији. Рекла је да су јој се пастрмке смучиле, као и његова неутажива пецарошка страст. Муж је покушао да приволи супругу на посао најпре виком и претњама. Узалуд. Тада је узео пиштољ и, попут Прљавог Харија у неком од филмова с Клинтом Иствудом у главној улози, испалио неколико хитаца у ваздух. Супруга није ни трепнула, и даље је седела скрштених руку. Пуцњаву су, међутим, чуле комшије, па је убрзо стигла полиција. Љутити пецарош је оптужен за бесправно држање оружја, употребу муниције, наношење душевних боли, узнемиравање...


Тако цвили ваша куца
Колумбијски криминалци отели су недавно у Боготи немачког овчара, а затим од власника тражили 350.000 америчких долара уз претњу да ће убити пса уколико не буду добили новац. Власници пса отмицу су ипак пријавили полицији која је кренула у потрагу. Било је јасно да су отмичари на неки начин сазнали да су власници вучјака веома везани за свог чувара, па су се одлучили да тако лако дођу до новца. Као доказ да су отели управо њиховог пса, послали су им видео-снимак - пас тужно цвили везан у једној просторији. Уз снимак, стајала је и порука следеће садржине: „Ево како ноћу тужно цвили ваша куца!” Полиција је напослетку успела да нађе пса који је враћен власницима, а отмичари су завршили у затвору.


Илустровала Неда Докић

Корак назад