novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


Истрајни вереници
Она има педесет једну годину, а он - педесет осам. Верили су се пре више од три деценије. Стрпљиво су чекали дан венчања и, после тридесет две године, најзад га и дочекали. Венчали су се најпре у општини, а затим и у цркви. Догодило се то на Сицилији, у селу у подножију вулкана Етна. Због чега је двоје заљубљених толико чекало? Због свекрве! Наиме, младожењина мајка сматрала је да је њен син сувише млад да би напустио дом и, наравно, маму. Уосталом, ни изабраница јој се није допадала. Мислила је да њен син може наћи и бољу... Кад је мајка преминула у дубокој старости, у деведесетој години, после годину дана жалости, син се одважио да се венча са својом стрпљивом вереницом.


Удварање је скупо
Око хиљаду и две стотине евра годишње троше у просеку италијански заводници нежење, покушавајући да освоје срце неке даме. То показују најновија истраживања италијанских статистичара који су пратили понашање неожењених мушкараца између двадесет пет и четрдесет година. Испоставило се да су највећи каваљери из Милана који троше око две хиљаде и четири стотине евра годишње купујући поклоне девојкама, док су највеће шкртице Римљани с тричавих пет стотина евра. Подразумева се да има и изузетака. Постоје нежење којe би да освоје срце неке девојке и стану пред олтар, али не би јој платилe ни кафу. Истраживање није показало ко има више среће у љубави будући да то и није био циљ.


Панталоне у парку
Један становник Висконсина (САД) недавно је изгубио панталоне. Оне су биле мање-више обичне: оно што их је чинило посебним био је чек на 41.000 долара који се налазио у џепу. Неочекивано, захваљујући поштеном пролазнику, панталоне су враћене власнику заједно с чеком. Наиме, господин је претходну ноћ провео на клупи у парку, недалеко од своје куће. Будући да је у бару попио мало више, одлучио је да прилегне и отрезни се пре него што се врати кући. Кад се пробудио, с ужасом је приметио да му је неко скинуо панталоне. Помислио је на пљачку. Међутим, недалеко одатле нашао их је један његов комшија и, видевши име на чеку, вратио их власнику. Овај догађај потпуно га је отрезнио.


Престоница пице
Сао Пауло је град с највећим бројем пицерија на свету, па је зато недавно проглашен светском престоницом пице. Том приликом одржан је и велики пригодни вашар. У Сао Паулу, највећем граду Јужне Америке, има више од шест хиљада пицерија које месечно зараде више од четрдесет три милиона евра. Верује се да тако велики број италијанских ресторана овај град дугује многобројним досељеницима из Италије, односно њиховим наследницима који су вештину припремања пице пренели на становнике Бразила. Паулистаноси, како иначе зову становнике Сао Паула, више воле овај италијански специјалитет од домаће кухиње. Иначе, овде живи више од једанаест милиона људи.


Загрљај анђела
Трогодишња девојчица из Урбина заглавила се у статуи која представља анђеле, пошто је увукла главу испод руке једног анђелчића. Њен отац је најпре био зачуђен кад је видео шта је урадила, а затим је покушао да јој помогне, али узалуд. Девојчица је плакала и убрзо јој је позлило. Кад су дошли ватрогасци, могли су само да закључе да не постоји начин да девојчица извуче главу, па су посебном тестером морали да одсеку руку анђелчићу. Али, статуа ће ускоро бити обновљена.


Илустровала Светлана Кнежевић

Корак назад