novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


Неспремни адвокат
Судија Џон Плоуг из америчке државе Охајо наредио је да се ухапси адвокат Брајан Џонс због тога што се није припремио за суђење и на тај начин увредио суд. Иако је Џонс на располагању имао само један дан да се припреми, судија није уважио његово извињење. Тако је адвокат провео пет сати иза решетака. Уз помоћ колеге адвоката успео је да изађе на слободу, али само условну.


„Помоћ” пророчице
Лаковерна Маријам Асиз, бивша супруга султана од Брунеја, дала је три милиона евра једној врачари коју је упознала у коцкарници непосредно по разводу од султана, 2003. године. Бивша султанија испричала је пророчици многе догађаје из свог и султановог љубавног живота, па је ова почела да је уцењује. Преварена и очајна, Маријам је напослетку одлучила да је пријави суду.


Што волим децу!
Мохамед Мурад Абдул Рахман из Арапских Емирата има шездесет година и седамдесет осморо деце. То су му омогућиле његове добре и послушне супруге. Њих је до сада било петнаест. Као један од људи с највећим бројем потомака, недавно је дао изјаву за тамошње дневне новине:
- Намеравам да до 2015. године имам стотину деце. После 2015. нећу више да се женим. Мислим да ће ми бити потребне три супруге да ми роде још двадесет двоје деце.
Нажалост, Мохамед је понекад принуђен и да се разведе будући да му закон дозвољава да има „само” четири жене. Да не би живели стално једно другом на глави, отац породице саградио је за своје супруге и потомке петнаест кућа.


Богаташица у фавели
Госпођа Неуца Марија дос Сантос на лоту је освојила раскошно намештен стан у Рио де Жанеиру. Међутим, после два месеца проведена у новом стану, вратила се тамо где је и пре живела - у фавелу, сиротињску колибицу од грађевинских отпадака. Изјавила је да су и она и њена деца били несрећни у новом стану, јер је живот у згради тужан - људи су усамљени пошто нико никога не познаје. У сиротињским фавелама, сматра госпођа Дос Сантос, све је другачије: људи немају струју ни воду, али су весели и друже се.


Стари криминалац
Један деведесеттрогодишњак ухапшен је недавно у Северној Каролини (САД) због тога што је продавао дрогу. Старац, који се иначе једва креће, већ је био познат полицији. Иако је током живота био поштен грађанин, после осамдесет пете одао се криминалу.
У осамдесет седмој први пут је ухапшен и једно време провео је у затвору. Полиција је мислила да ће га старост спречити да настави лошим путем. Преварили су се. Старац криминалац сада је поново у затвору.


Угасите ми усамљеност!
Од маја до краја јула ове године један средовечни Јапанац, становник Токија, 388 пута позвао је телефоном ватрогасце. Обавештавао их је да се полио бензином и запалио. Сваки пут ватрогасци су се одазвали на његов позив. Уочи хапшења, признао је новинарима да заправо пати од усамљености.
- Живим сам и због тога ме често обузима туга. Волим ватрогасце и полицајце јер су увек спремни да помогну. Желео сам, у ствари, да их дозовем да се мало брину о мени и да тако не мислим на усамљеност ‡


Илустровала Светлана Кнежевић

Корак назад