novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


Дневне новине и часописи широм света често доносе невероватне вести које промакну пажњи читалаца. Сакупљене с разних меридијана на једном месту, у виду годишњака, чине праву малу енциклопедију чудних људских поступака и склоности. Писац Ђерардо Пикардо био је стрпљив и вредан и прикупио 1400 необичних новинских вести, објединивши их у књигу „Фани њуз”. А то је само део онога што се догађало на нашој планети током 2006. године. Преносимо неке од најзанимљивијих вести из књиге.


Кад се љубимац вози
ХОХОТ - Једна Кинескиња из места Хохот у Монголији ставила је за волан аутомобила свог миљеника на четири ноге. Оглед с псом као возачем није успео, јер се одмах иза угла сударио с аутомобилом који је долазио из супротног правца. Жена је полицији објаснила да је њен пас веома пажљиво посматрао док је она возила, па је одлучила да му да „један круг”. При том се правдала да је пас држао само волан а она - ногу на кочници.
(26. август 2006)


Новорођенче као залог
ЈЕРУСАЛИМ - У породилишту у Јерусалиму једна жена превремено је родила тројке. Али, кад је требало да је отпусте из болнице, није имала да плати 2150 долара за болничке трошкове, па су задржали једну од три бебе (девојчицу) као гаранцију да ће добити новац. Не знамо наставак приче, али у том тренутку израелско Министарство правде спремало се да тужи болницу.
(17. март 2006)


Хотел за витке
БЕРЛИН - Прошле године један берлински хотелијер оптужен је за дискриминацију према пуначким људима. Наиме, наплаћивао је собе на основу тога колико су гости тешки. Пре него што би изнајмили собу, гости су морали да стану на вагу, а сваки килограм наплаћиван је пола евра. Ко би одбио да се мери, морао је да плати највишу цену, као да има 78 килограма: 74 евра за двокреветну и 39 евра за једнокреветну собу. После више протестних писама стигла је и пријава за дискриминацију гојазних. Немачки хотелијер бранио се да је то био само рекламни трик због конкуренције оближњих хотела. Осим тога, правдао се да је његова замисао ишла у прилог здрављу, јер је једна његова муштерија за годину дана ослабила чак 35 килограма.
(3. јул 2006)


Невидљиви лопов
ТЕХЕРАН - Младић је мислио да је невидљив, па је покушао да опљачка банку. Обезбеђење банке омело је у послу овог наивчину и предало га полицији. Док је чекао судску пресуду, чудио се како је откривен јер је неком „чаробњаку” платио 625 евра да би га учинио невидљивим.
(7. јануар 2006)


Змија путница
НИРНБЕРГ - Немачка туристкиња донела је авионом с Филипина змију а да то није знала, а змија је после лета авионом завршила у машини за рубље. Јер, главу је, на ужас домаћице, промолила из машине тек када је ова хтела да извади опрану одећу. Змија је била мало ошамућена али жива. Жена ју је још на летовању завезала у кесу с прљавим рубљем. Преживела је 20 сати лета у пртљажнику авиона где је температура око нуле, али и у машини на 40 степени Целзијуса и на 1200 обртаја у центрифуги.
(19. септембар 2006)


Смрдљива диверзија
ГИСЕН - Шта све лоповима неће пасти на памет! У немачком месту Гисен један човек подигао је осам хиљада евра из банке и управо тада погодило га је нешто меко и смрдљиво у врат: био је то људски измет. Одмах су му притрчали две жене и један мушкарац и помогли му да се очисти. Али, човек је убрзо схватио да је покраден. Јер, у задњем џепу панталона више није било поменуте своте новца.
(15. август 2006)


Секси четкица
СИДНЕЈ - Његова сликарска техника једна је од најоригиналнијих у историји уметности: Тим Печ, аустралијски уметник стар 54 године, уместо четкице користи свој полни орган. Његови портрети рађени акрилном темпером постали су познати у целој Аустралији, чак су му позирали и веома угледни политичари: на пример, премијер Џон Хауард и лидер Лабуристичке партије Ким Безли. На замисао да слика полним органом дошао је случајно, приликом једне забаве с пријатељима. Данас се његова дела излажу на сиднејском Секспоу, познатом сајму секса. Цена слике? Од 150 евра па навише.
(3. август 2006)


Поштени јастог
ПЛИМУТ - Изгубиш новчаник у мору, а јастог ти га врати - баш то се догодило у Плимуту у Енглеској. Тридесетогодишњи Пол Вестлејк изгубио је торбицу док се једне ноћи купао у мору, вероватно под утицајем алкохола. Неколико дана касније позвао га је један рибар да му врати торбицу коју је нашао заглављену у клештима уловљеног јастога. Садржај торбице био је нетакнут. „Никад нисам пробао месо јастога, али то никад нећу ни учинити, из захвалности”, рекао је млади човек након овог невероватног догађаја.
(11. август 2006)


Сигурносни топлес
ДАНСКА - Пошто су разним упозорењима и оштрим казнама узалудно покушавали да успоре вожњу на путевима, данске саобраћајне власти одлучиле су да запосле згодне девојке у топлесу које су стајале поред пута с таблама на којима је било упозорење о највећој дозвољеној брзини. И, гле чуда - упалило је! Возачи су успоравали: не зна се да ли из предострожности или да би мало боље осмотрили девојке.
(22. новембар 2006)


Једна казна дневно
БОЛЦАНО - Један студент из северне Италије постигао је прави рекорд: од септембра 2005. до јула 2006. године уручено му је 300 казни, више од једне дневно. Јер, стално је паркирао аутомобил у близини свог факултета у Инсбруку (Аустрија) и то поред знака који је јасно указивао да је паркирање на том месту забрањено. Али, он ниједну казну није платио - будући да његов аутомобил има италијанске таблице, знао је да не мора да плаћа казне сем уколико га ухвате на лицу места. У овом тиролском граду има бар још 15 људи с гомилом неплаћених казни, а све захваљујући истом пропису.
(13. август 2006)


Силиконке јој спасле живот
СОФИЈА - Злу не требало, операцијом увећане груди могу да послуже уместо ваздушног јастука. На пример, Бугарки Елени Мариновој догодило се да су је „екстра ларџ” силиконске груди буквално спасле у чеоном судару с аутомобилом. Тек што је наместила неколико бројева веће груди не сањајући чему ће послужити, оне су јој ублажиле ударац у волан и спречиле повреде унутрашњих органа до којих би сигурно дошло. Дакле, прави правцати ваздушни јастук.
(3. октобар 2006)


Застарели GPS
ФРАЈБУРГ - Док је возио по упутствима с GPS уређаја (сателитско навођење), један човек скренуо је десно с пута, ударио у WC кабину, прешао преко једног градилишта, сјурио се преко полусрушеног степеништа и, на крају, морао да плати казну. О штети од 2000 евра на аутомобилу да се и не говори, а све због застарелог компјутерског уређаја.
(22. октобар 2006)


Полицајац у бекству
ВИЈЕТНАМ - Године 1986. један затвореник побегао је из затвора где је служио казну због пљачке. Двадесет година потом живео је под лажним именом и чак постао шеф једне локалне полицијске станице. Ипак, идентитет овог педесетједногодишњака на крају је откривен и дојучерашњи делилац правде поново је ухапшен као криминалац.
(26. август 2006)


Расејани родитељи
БОКА РАТОН - Прво су му приредили рођенданско славље, а онда су га заборавили у ресторану где је славље одржано. То се догодило у Бока Ратону, на Флориди, а слављеник је био шестогодишњи Мајкл Емануел. Његови родитељи, иначе разведени, покупили су сина тек сутрадан, пошто су их радници ресторана једва некако нашли телефоном. Разлог је неспоразум: отац је мислио да је дечак остао с мајком, а мајка обрнуто.
(7. јун 2006)


Човек и хиљаду мишева
ПЕТАЛУМА - Из једног стана у Петалуми, у Калифорнији, ширио се ужасан смрад. Комшије су се више пута жалиле и на крају позвале Удружење за заштиту животиња. Јер, открили су да шездесетседмогодишњи Роџер Дајер живи са око 1000 мишева. Држао их је у двадесетак кавеза, док је око двадесет пацова слободно шетало по стану. Ту је живело и седам мачака којима је он очигледно узгајао храну. Дајеров кревет стајао је насред свег тог животињског царства, натруле хране и измета, као у неком хорор филму. Роџер Дајер оптужен је за злостављање животиња.
(23. јун 2006)


Човек с два полна органа
ЊУ ДЕЛХИ - Обиље понекад може да смета: тако је размишљао и двадесетчетворогодишњи пословни човек из Индије који је желео да са својом будућом супругом има нормалан живот. Зато је од хирурга затражио да му уклоне један од два полна органа. Реч је о веома ретком случају diphallusa, то јест удвојеног полног органа (у целом свету забележено је свега стотинак оваквих случајева). Обично је један од два органа закржљао и без функције, али у случају поменутог младог Индијца оба су била подједнако развијена и здрава.
(21. август 2006)


Робин Худ са бензинске пумпе
СЕНТ ЛУИС - Један двадесеттрогодишњи младић репрограмирао је аутоматске бензинске пумпе тако да су сем њега и други возачи могли да пуне резервоаре без плаћања. То се догодило у америчком граду Сент Луису, држава Мисури. Младића, који је добио надимак Робин Худ са бензинске пумпе, на крају је снимила скривена камера.
(20. мај 2006)

Корак назад