novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


Принц спасилац
Током обнављања нове летње резиденције, британском принцу Чарлсу мајстори су указали да су на таваници једне од дворана открили гнездо слепих мишева. Принц од Велса одмах је обуставио радове и позвао научнике да испитају шта се збива у читавој области. Јер, од 1981. године слепи мишеви су у Велсу заштићена врста. Оном ко их убија прети висока новчана казна. То је можда Чарлс хтео да избегне будући да је потрошио доста новца купујући летњу резиденцију за себе и своју супругу Камилу.


Мамица у затвору
Само зато што је дозволила да се на прослави шеснаестог рођендана њеног сина опију малолетне званице, једна госпођа из Вирџиније осуђена је на двадесет седам месеци строгог затвора. Елиза Кели завршила је иза решетака зато што је са сином Рајаном ишла у набавку уочи прославе његовог рођендана и купила веће количине пива и вина. Родитељи деце позване на славље тужили су је пошто су им се деца напила, и госпођа Кели осуђена је што је малолетницима омогућила да пију алкохолна пића.


Храна среће
Сладолед је храна среће, закључак је истраживања холандских научника са Универзитета у Амстердаму. Уз помоћ рачунара, тачније програма који успоставља везу између израза човековог лица и рада срца, научници из Амстердама испитали су дејство италијанског сладоледа на људе. Испоставило се да чак у осамдесет шест одсто случајева људи доживљавају потпуну срећу док једу (италијански) сладолед. Још један податак који је у вези с поменутим истраживањем: од јуна до септембра Италијани поједу више од 125 милиона килограма сладоледа од воћа и разних других кремова. Потрага за срећним тренуцима полако опада наступањем хладнијих дана.


Сестре коцкарке
Три часне сестре из Маниле, на Филипинима, снимљене су у коцкарници док су покушавале да окушају срећу на „једноруком Џеку” и осталим машинама за коцкање. Баш као у играном филму „Сестре у акцији” с Вупи Голдберг у главној улози... Бискуп Оскар Круз био је запањен њиховим понашањем. Почела је истрага, а бискуп је обећао да овај грех сестрама неће бити опроштен ма какав изговор покушају да нађу.


Свадба од злата
Вест да се удала принцеза Маједа, четврта кћерка султана од Брунеја, обишла је свет. Јер, као што се и очекивало, свадба је била велика: трајала је петнаест дана! Иако је принцеза превалила тридесету и удала се за обичног службеника, свадбено весеље није било скромно, већ је све сијало од злата. Наиме, после обреда, младенци су ушли у јединствен, за њих направљен „ролс-ројс” златне боје прекривен балдахином такође од златних нити! Баш како доликује султановој кћерки.


Без меса, молим!
Суд у Куала Лумпуру, у Малезији, пресудио је да национални авио-превозник плати високу новчану казну јер је једном хиндуистичком браману, иначе запосленом у рачунарском предузећу „Дел”, током лета послужен сендвич с пилетином. А браман је, наравно, вегетаријанац! Не знајући шта му је дато да једе, Арвинд Шарма појео је оброк, али се после тога осетио пониженим. И тако, авио-превозник је кажњен због увреде његових верских осећања.


Илустровала Светлана Кнежевић

Корак назад