novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


Медијум и временске прилике
Уочи недавне папине посете Бразилу, Аделаида Скритори, чувени бразилски медијум, обећала је да ће се лично „побринути” за добре временске прилике. Она је, наиме, казала да јој уопште није тешко да „помери” невреме и отера хладну ваздушну струју која је, према прогнози, требало да дође из Аргентине и захвати Бразил. Због обећања популарне пророчице и медијума, многи су поверовали да ће папина посета Бразилу протећи у најповољнијим временским приликама. Испоставило се да није лако одвратити црне облаке и хладну ваздушну масу. Упркос Аделаидиним чарима, време се покварило.


Посланик љубавник
Дведесетчетворогодишњи електричар из месташца Гаргано, недалеко од Фође, у Италији, за свој политички пробој одабрао је несвакидашњу изборну кампању. Наиме, на предстојећим изборима кандидовао се за општинског посланика. Свим дамама које буду гласале за њега будући посланик нуди - ноћ страствене љубави! Понуда је намењена свим женама: неудатим, као и удатим, млађим, али и оним нешто старијим. Битно је да гласају за њега, а о његовој љубавничкој вештини не треба да брину. А кад су га новинари упитали како ће да зна које су даме гласале за њега будући да је тајност гласања загарантована, он је одговорио:
- Ви се очигледно не разумете у љубавне ствари. Па, довољан је само један поглед.


„Гучи“ је прави избор
На условне казне затвора осуђене су две сестре из Рима јер су по други пут ухваћене у крађи у продавници високе моде у чувеној улици Кондоти. Занимљиво је да старија сестра има осамдесет једну годину, а млађа седамдесет девет. Оне су ушле у „Гучијев“ бутик и украле врло лепе и скупоцене ташне у вредности од седам хиљада евра. Бакице су у полицији изјавиле да једноставно не могу да одоле „Гучијевим“ моделима кожне галантерије. А, будући да не могу да их купе, биле су принуђене да их украду. Кад су полицајци претражили њихов стан, нашли су и друге „Гучијеве“ стварчице. Нема сумње, ове баке цене високу моду.


Изгубљено-нађено!
Једном седамдесетпетогодишњем Американцу из Ајдаха недавно је враћен новчаник који је изгубио пре педесет пет година, тачније,
1952. године. Глен Гудлав, некадашњи маринац, страсно се љубио у својим колима с девојком и том приликом изгубио је новчаник. Тако га је „вешто” затурио да га је тек ових дана нашао један механичар коме је нови власник његовог „хадсона” одвезао кола ради поправке. Глен је био веома изненађен кад су га позвали.
У новчанику ништа није недостајало - нашао је своју стару личну карту, возачку дозволу и десет долара.


Још сам у форми!
„Осећам потребу да и даље будем физички спреман“, рекао је деведесетдвогодишњи Алберт Георг Олбехтс из Немачке и упутио се пешице - на Сицилију!
У пратњи још тридесетак троструко млађих спортиста, кренуо је из Етлингена на пут према Сицилији. Спортисте су пратила возила у којима су ноћили и одмарали се. Овај мегамаратон био је дуг 2300 километара, али Алберт Георг стигао је на циљ а да се готово није уморио. Кад је дошао у месташце Менфи, Алберт Георг одахнуо је с олакшањем: „Нема шта, још сам у форми!“, био је његов коментар.


Успомене на продају
Будући да му истиче мандат, британски премијер Тони Блер спрема се полако да напусти Даунинг стрит. Према писању листа „Мејл он санди“, Блер већ извесно време покушава тајно да прода неке дарове које је добио од других политичара, између осталог шеснаест од осамнаест сатова које му је на поклон дао бивши италијански премијер Силвио Берлускони. Ту је и гвоздени коњ, некада власништво Јосифа Висарионовича Стаљина, дар председника Путина, електрична гитара коју је Блеру поклонио Боно Вокс, и каубојске чизме, пажња некадашњег председника САД Била Клинтона. Нема сумње, поклони ће се продавати као алва.


Илустровала Светлана Кнежевић

Корак назад