novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


Трећа срећа (а четврта понајвећа!)
Јудају ибн Салема из Саудијске Арабије жестоко су напале његове две бивше супруге, премлатиле га и напослетку раниле кад су дознале да њихов муж намерава да се поново ожени. Несрећни Јудаја дошао је на ту помисао јер су прве две жене постале несносне. Стално су се свађале која добија више поклона, чији је стан већи и којој ће оставити више иметка и новца. Да би побегао из тог пакла, човек је нашао трећу жену. Опорављајући се у болници од напада разјарених супруга, Јудаја је постао још одлучнији:
- Једини начин да вратим своје пољуљано мушко достојанство јесте да узмем трећу жену, јер су прве две неподношљиво дрске - изјавио је.


Дека на бициклу
Један осамдесетшестогодишњи дека из италијанског града Трента погрешио је пут, па је на бициклу прешао сто четрдесет километара, али у супротном смеру! Наиме, бициклиста се упутио у Камизано још у подне, али је после шеснаест сати окретања педала схватио да није на правом путу. Стигавши у месташце Лавис, решио је да се заустави и упита полицајце за помоћ.
- Извините, колико има до Камизано Вичентина? - упитао је полицајце стари господин у четири сата ујутру. Полицајци су били зачуђени схвативши да је село за које дека пита веома удаљено, односно, да је на потпуно супротној страни.


Узмите јој пса!
У италијанском граду Лењану једној шездесетогодишњој жени заплењен је пас, кућни љубимац, јер бившем мужу који је болестан и без посла месецима није плаћала алиментацију у износу од четиристо евра. Муж је упутио тужбу суду, а будући да се госпођа није обазирала на претње, захтевао је да јој се одузме пас, енглески басет, јер је добро знао кога она највише воли и кога не може да се одрекне. Пристала је да му плати све што дугује само да јој врате њеног пса Фредија.


Меда у купатилу
Чланови једне породице из сибирског града Новокузњецка у купатилу свог стана недавно су пронашли уплашено мече. Био је толико уплашен да је дрхтао. Спас је покушао да нађе у кади где се сакрио. Али, иако меда има само два месеца, није тако мали да не би могао да се брани. Кад су се родитељи и деца окупили око њега, он је почео да замахује шапама, па су морали да позову ватрогасце. Не зна се како је меда доспео у њихов стан будући да живе у стамбеној згради, у густо насељеном делу града.


Илустровала Светлана Кнежевић


Кад крава крене у галоп
Илустровала Сања Савић-Штрака
Илустровала Сања Савић-Штрака
Грађани Хановера памтиће 24. април ове године. Тог уторка у овом немачком граду једна крава направила је у центру града прави дармар. Кад је с оближње фарме ушетала у центар, крава је у почетку мирно ходала улицама све док возачи нису почели да трубе и негодују. Очигледно узнемирена због велике буке и многобројних возила, животиња се преплашила и дала у трк. Осим раздраганог света, за њом су убрзо појурили ватрогасци, полицајци, новинари, фоторепортери. Крава је обарала све пред собом. После три сата напокон су је ухватили испаливши стрелице са средствима за успављивање. Животиња је направила штету процењену на 25.000 евра. Одштету ће, по свој прилици, морати да плати власник ове, како се касније испоставило, стеоне краве.


Не псуј и не пљуј!
Илустровао Мирко Трбушић
Илустровао Мирко Трбушић
„Нортвестов” авион који лети на линији 1190 требало је за неколико минута да крене из Лас Вегаса за Детроит. Била је субота, 7. април ове године. Пролазећи поред једног од тоалета у предњем делу летелице, један путник чуо је мушки глас на који не би обратио посебну пажњу да незнанац није изговорио неколико псовки. Случај је хтео да, завршивши разговор мобилним телефоном, неуљудни мушкарац изађе и нађе се очи у очи са зачуђеним путником који је схватио да је у питању капетан авиона. Путник му је тихим гласом скренуо пажњу да не би требало да се тако непристојно понаша. Капетан је плануо и најружнијим речима осуо паљбу на путника. Одједном су се умешали и остали који су се затекли у близини. Настала је таква пометња да је једна од стјуардеса, плашећи се да не избије туча, позвала аеродромско обезбеђење, а они - полицију. Обавештени су и одговорни из „Нортвест” авио-компаније. Сви су се смирили тек када су полицајци на силу извели капетана из летелице. Његово име није откривено из сасвим разумљивих разлога. Путници су морали да сачекају петнаестак минута, док није дошао други капетан.


Илустровали студенти III године ФПУ у Београду Одсек примењене графике Атеље графике и књиге професора Растка Ћирића

Корак назад