novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


Илустровао Душан Радулаш
Илустровао Душан Радулаш
Богат или паметан, изаберите сами
Памет (или интелигенција) и богатство не иду нужно руку под руку. Осим што су многи људи у ово имали прилике и лично да се увере, поменуту мисао потврђује и научно истраживање спроведено на Универзитету у Охају (САД). Занимљиво је да је студија професора психологије објављена у новом броју научног часописа „Интелигенција” („Intelligence”). Стручњаци су истраживали животне путеве седам хиљада Американаца, почев од 1979. године. Уочено је да, у просеку, они најинтелигентнији заврше с најмање новца у џепу, често и у дуговима. С друге стране, они (најблаже речено) врло мало интелигентни - постану богаташи! Звучи невероватно, али је истинито, тврде професори из Охаја.


Илустровао Немања Ристић
Илустровао Немања Ристић
То је ражњић!
Многи су убеђени да се Јапанци хране искључиво рибом. То је тачно, али има и изузетака. У јапанском градићу Хидакагава крајем априла испечен је ражњић од пилећег меса - највећи на свету. Био је дугачак шеснаест метара и четрдесет шест центиметара. Ражњић је био лепо испечен и није нимало изгорео, на радост становника Хидакагаве.


Илустровао Предраг Санадер
Илустровао Предраг Санадер
Мики, реп ти оволики!
Сусрет је био дирљив, Кери Мичел није могла да сакрије сузе. Окупљени новинари и фоторепортери овековечили су несвакидашњи догађај. Није то био обичан сусрет власника и кућног љубимца, јер Кери је свог пса расе јоркширски теријер нашла после четири године. Никоме није јасно како је пас могао да пређе 1600 километара и како се из Канзас Ситија, у савезној америчкој држави Мисури, обрео у Билингсу, у Монтани. Иако је Кери била помало тужна што се пас више не одазива на име Мики, које је за четири године колико га није било очигледно заборавио, била је срећна што је поново с љубимцем за кога је била уверена да је нестао без трага. Јоркширског теријера нашли су како лута улицама Билингса и, захваљујући уграђеном чипу, нашли власника. Како је Мики живео и ко га је пазио, вероватно се никад неће открити.


Илустровао Игор Маркишић
Илустровао Игор Маркишић
Сапун за буђење
Енглески проналазачи недавно су изумели нову врсту сапуна који је намењен спавалицама. Наиме, нови сапун који се зове „шок за туширање” садржи кофеин и етерично уље нане. Кад човек после спавања њиме опере цело тело, то је као да је попио две шољице јаке кафе, тврде проналазачи. Кофеин, наводно, продире у тело кроз кожу. Сапун је привукао велику пажњу и произвођачи су одмах отворили адресу на Интернету како би купци могли да наручују до миле воље. Иначе, „шок туширања” стаје нешто више од пет евра.


Илустровала Нина Миленовић
Илустровала Нина Миленовић
Пророчица наследница
Госпођа Нина Ванг, коју су сматрали најбогатијом женом у Азији, сав иметак у опоруци оставила је - својој пророчици. Милијардерка необичне нарави умрла је у Хонгконгу у шездесет деветој години. Њено богатство процењује се на више од четири милијарде долара. Кад су рођаци видели Нинину опоруку у којој слови да је једини њен наследник четрдесетседмогодишња пророчица Чан Чун Чуен - занемели су. Али, тек накратко. Затим су поднели тужбу суду.


Илустровао Петар Миливојевић
Илустровао Петар Миливојевић
Љубав је лек
Ма какав фитнес, џогинг, теретане и слично! Да би одрастао човек дуго живео и имао здраво срце, требало би да води љубав бар тридесет минута дневно! То је, укратко, садржај нове рекламне кампање Британске фондације за срце. Лекари су употребили секс као привлачну тему како би људима (изнад педесете) скренули пажњу да тридесет минута физичких вежби свакога дана може да спречи болести срца и крвних судова. Дакле, може и секс, али и шетање пса, на пример.
Све је питање склоности.


Илустровали студенти III године ФПУ у Београду, Одсек примењене графике Атеље графике и књиге професора Растка Ћирића

Корак назад