novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


Украдени штенци
Лопови наоружани до зуба упали су у једну вилу у Лос Анђелесу и украли четири штенета јоркширског теријера шампионског порекла. Власници паса нису се надали пљачки. Заборавили су да су дали оглас у новинама да продају штенце чија је цена две и по хиљаде долара по глави. Полиција и даље трага за лоповима, а крштенице које сведоче о племенитом пореклу малих теријера остале су код власника. Тако ће вероватно бити продати као обичне куце, а не потомци шампиона.


Огледалце, огледалце...
Огледалце, огледалце, реци ми ко је најлепши на свету. Да ли је бајка о Снежани, седам патуљака и злој вештици подстакла челнике британских робних кућа „Max & Spencer”? Можда... Недавно су у куповину код „Макса и Спенсера” у Лондону дошле супруга и кћерка једног британског парламентарца. Будући да су обе више него витке, приметиле су да у огледалима поменутог ланца робних кућа изгледају претерано мршаво. Схватиле су да су код „Макса и Спенсера” свуда постављена огледала која издужују! Челници су то свесно учинили како би привукли жене да купују њихову одећу јер у њој изгледају витко. Али, нису рачунали на оне које су већ витке... Поменуте даме поднеле су тужбу, али нису добиле спор.
Из „Макса и Спенсера” потом је стигла и порука личне природе: да даме говоре глупости и да треба да поведу рачуна о исхрани.


Теретана за нудисте
Све на једном месту: бицикли, струњаче, тегови... разноразне справе за рекреацију, боди-билдинг, гимнастичке вежбе. Постоји само једна разлика у поређењу са осталим теретанама у свету: реч је о гимнастичкој сали која је намењена нудистима. Ова теретана отворена је недавно у Холандији и одмах је привукла велику пажњу. За „голи фитнес”, како је назван течај који се одржава у поменутој сали, већ првог дана пријавило се шездесет особа. Уведена су и строга правила понашања. Између осталог, удварање је најстроже забрањено.
Ко се томе нада, не вреди да долази на „голи фитнес”.


Увек нова играчка
Причајући о свом дугом и плодотворном животу посвећеном уметности, амерички диригент француског порекла
Пјер Монте (1875-1964), на свој 89. рођендан рекао је и ово:
- Поред музике у животу сам имао још две велике страсти. Биле су то жене и мала железница, играчка коју сам добио на поклон још као дете. Кад сам напунио осамдесет седам година, схватио сам најзад да претерујем с младалачким глупостима, те да морам да се одрекнем једне од те две велике страсти... Године су учиниле своје... Поклонио сам железницу једном дечаку”.


Априлски невидљиви возачи
Једна од најуспелијих првоаприлских шала објављена је 1984. године у часопису „Сандеј тајмс”. Наиме, новинар је написао текст о тобожњем тајном плану лондонског градског превоза. Наводно, намера градских власти била је да набаве нове аутобусе који би се кретали сами, тачније - без возача. Ти аутобуси су, према објављеном тексту, били веома скупоцени: подухват је требало да кошта град готово педесет милиона фунти. Тајни тестови показали су да аутобуси без возача одлично иду, написао је шаљиви новинар, али ипак текст је завршио следећом реченицом: „Ако сте у ово поверовали, онда сте у стању да верујете у све живо!”
Већ у понедељак у редакцију се јавио заменик секретара лондонског градског превоза љутито питајући како је новинар дошао до вести а да он претходно није обавештен о тајним плановима и новим аутобусима!?
- Како то да ми нисмо о томе обавештени? - љутио се секретар. Новинару је било веома неугодно. Само је тихо прозборио оно што је мислио да су сви схватили:
- Априлилили.


Савршени лек
Док је 1951. године у Уганди снимао „Афричку краљицу”, један од својих најбољих филмова, редитељ Џон Хјустон суочио се с читавим низом невоља. Највећа је била болест готово свих чланова филмске екипе. И глумци, на челу с Кетрин Хепберн, и секретари режије, сниматељи, фотографи, сценски радници - сви су пали у постељу. Имали су високу температуру и остале тегобе које прате стомачне болести. Испоставило се да су само две особе здраве и да их ништа не боли. Били су то редитељ
Џон Хјустон и глумац Хамфри Богарт.
Да ли то значи да су узимали неки посебан лек? Да! Виски! Вода је била заражена и остали су се због тога разболели. Осведочени пијанци Богарт и Хјустон воду нису ни окусили! Само „ватрену водицу”.

Корак назад