novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


Кошаркашице у доњем вешу
Кад неко каже да воли кошарку, најчешће мисли на мушку кошарку. Јер, руку на срце, кошаркашке утакмице лепшег пола не привлаче ни приближно исту пажњу... Тога су изгледа били свесни спортски радници у Италији и дошли су на занимљиву замисао: одлучили су да италијанску кошаркашку репрезентацију фотографишу - у изазовном доњем вешу! Наиме, следеће године Европско првенство у кошарци биће одржано у Италији, а намера организатора је да на овај начин побуди пажњу становника и за женску кошарку. Кошаркашице су биле задовољне својим изгледом, односно фотографијама објављеним у часопису „Жена у форми” и изјавиле да је позирање у доњем вешу тек „први корак”!!! У ком правцу? - упитаће неки. Можда не у правцу спорта...


Милом или силом?
Једна госпођа из Вероне одлучила је да пријави свог мужа полицији чим је видела да је пијан сео за волан њиховог „јагуара”. Претходно је покушавала да га убеди да одустане од вожње, али кад је схватила да не може да га одговори милом, одлучила је да то учини - силом. Полицајци су га сачекали иза кривине и сместа му одузели дозволу јер је био заиста пијан.


Врати се, ћутаћу!
Григориј Ворончикин из руског села Двоегласово веома воли своју жену. Боље речено бившу жену, без обзира на то што га је она још 1996. године напустила и одвела са собом њихово двоје деце. Григориј је био тужан и неутешан и заклео се да неће прозборити ни једну једину реч све док му се његова вољена не врати. Тако је и било. Последњих десет година, Григориј је ћутао. Међутим, жеља му се није испунила. Госпођа Ворончикин није се вратила и изгледа да нема намеру да то учини. У међувремену се удавала још два пута.


Болница за неспаваче
У болници „Молинете” у Торину отворено је одељење за лечење поремећаја сна. Људи који хрчу или не могу да заспе, примљени увече већ ујутру излазе из болнице пошто су се добро наспавали! Спремни су одмах да пођу на посао или у школу. Реч је о својеврсном огледу јер су истраживања показала да више од десет одсто становника Италије пати од несанице.


Бакица, жртва продаваца дроге
Једна старица из руског града Краснодара завршила је у болници и једва је преживела јер је јела пирошке које је пржила на уљу од хашиша! И њен пас умало није угинуо јер је појео једну пирошку. Наравно, старица није имала никакве везе с дрогом, нити је намеравала да се дрогира. Одговоран за несрећу био је месни продавац дроге који је у своје послове уплео и унука несрећне старице. Боцу с концентратом дроге унук је сакрио у кухињи, а баки то није рекао.


Руски Деда Мраз
Од децембра улице Москве украшене су посебним поштанским сандучићима у облику Снешка Белића. Ови сандучићи намењени су пошти коју прима Деда Мраз, односно - Божић Бата. У Русији су дошли до сазнања да многа деца и даље верују у постојање Деда-Мраза. У ствари, они мисле да он живи на северу Русије. Руски Деда Мраз тако је постао нека врста супарника лапонском Деда-Мразу. Који ће испунити више дечијих жеља? А можда му неће писати само деца...


Браца лопов
Деведесет једну годину има лопов који је недавно у Сасарију, у Италији, обио и опљачкао трафику своје рођене сестре. Додуше, сестра лопова знатно је млађа: има седамдесет једну годину. Ђузепино Пизано, трговац у пензији, узео је из касе четири хиљаде евра, као и допуне за мобилне телефоне у вредности од пет стотина евра. Крепки деведесетједногодишњак растурио је сестрину радњу и полупао све што је могао.
Иначе, брат и сестра живе заједно. На питање полицајаца зашто је обио радњу и опљачкао рођену сестру, овај времешни лопов изјавио је да она није хтела да му врати новац, па јој је рекао да ће до пара доћи - милом или силом.

Корак назад