novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


Бучно попрсје
Чувена енглеска глумица Беатрис Стела Кембел (1865-1940), познатија као Госпођа Патрик, једном приликом покушала је да прокријумчари своју пудлицу преко границе. Нажалост, није успела.
- Ах, чинило се да ће све проћи најбоље могуће - објаснила је касније глумица - све до тренутка када су моје груди пред цариником почеле да лају и завијају.


Ђаво и његов шегрт
Када је хировита певачица, сопран Франческа Куцони одбила да отпева арију „Фалса иммагине” из Хендлове опере „Оттоне, ре ди Германиа”, Георг Фридрих Хендл припретио јој је да ће је бацити кроз прозор.
Најпре су певачица и композитор почели жестоко да се препиру, а потом је он загрмео:
- Мадам, знам да сте права ђаволица. Међутим, нека вам буде јасно да сам ја Белзебуб лично, ђаво над ђаволима!
Рекавши то, зграбио је око струка и понео ка прозору претећи да ће је бацити.
Франческа је почела да моли за милост. Била је спремна да отпева арију.


Билионско 'ало, 'ало!
Када му је прошлог месеца стигао рачун за телефон, Јахаја Вахаб само што се није онесвестио. Толике нуле једва су стале на хартију: 806.400.000.000.000. Гледао је, бројао и ништа му није било јасно. Телефон свог оца, који је преминуо протеклог јануара, овај грађанин Малезије искључио је одмах после његове смрти и за то телефонском предузећу платио одговарајућу таксу од двадесет евра. Да ли је дошло до грешке или је неко у међувремену ипак користио телефон Вахабовог покојног оца, тек треба да се види. Шта год да је посреди, тешко је поверовати да је телефонско предузеће издало рачун на више од осамсто билиона рингита, што је око двеста билиона евра.


Тепих од ружа
Египатска краљица Клеопатра, била је позната као велика заводница. Према легенди, поред свог двора подигла је мали љубавни храм где су је александријске „даме слабијег морала” и младићи подучавали љубавној вештини. Иако је била у љубавној вези са Јулијем Цезаром, касније се заљубила и у Марка Антонија. Када је овог потоњег једном приликом позвала на вечеру, одлучила је да он ту ноћ упамти као најлепшу у свом животу. Романтична краљица наредила је да подови у њеном дворцу буду прекривени латицама црвених ружа. Оно што је овај романтични подухват чинило још занимљивијим је чињеница што је тепих од ружа био дебео више од пола метра.


Волите ли супу?
Едвард Ретклиф Еванс (1881-1957), славни британски поморски капетан и истраживач (упамћен по храбрости када је за време Првог светског рата одједном напао шест немачких разарача), са супругом Норвежанком Елзом венчао се на необичан начин.
Срели су се приликом једне званичне вечере у Ослу. Пре него што ће их неко упознати, на почетку вечере, Едвард је упитао девојку која је седела преко пута њега:
- Да ли вам се допада супа?
Добивши одречан одговор, узвратио је:
- Ни мени! 'Ајде онда да се венчамо!
И заиста, позвали су матичара и венчали се двадесетак минута касније. Читав живот провели су заједно у љубави и слози.


Зевс има буве
Једног летњег дана 1986. године, руски новинар Николај Данилов разговарао је телефоном са својом супругом. Он се налазио у редакцији, а она код куће. Разговарали су о обичним, свакодневним стварима... Одједном се веза прекинула. Телефон је очигледно био прислушкиван.
Које су биле последње речи госпође Данилов пре него што се веза прекинула?
„Зевс је пун бува!”
Наравно, Зевс је био њихов пас, а не име неког тајног агента. Упркос томе, сумњичави агенти тајне полиције одмах су ухапсили Данилова. Био је оптужен за шпијунажу. Срећом, месец дана касније ослобођен је.

Корак назад